Her kan du gjør deg kjent med salgsbetingelsene til The Body Shop som gjelder når du handler i nettbutikken vår.

PRISER

Det er ingen skjulte kostnader knyttet til handel hos The Body Shop (Ace Shops AS) og ordren gir full oversikt over alle kostnader ved bestilling, som også utgjør fakturagrunnlaget. Alle priser er oppgitt i norske kroner inkl. merverdiavgift dersom ikke annet er oppgitt, men ekskl. portokostnader og ekspedisjonsgebyr.
The Body Shop tar forbehold om eventuelle prisendringer, men prisen kan ikke endres på en ordre du allerede har fått bekreftet.

BETALING OG FRIST

Du kan betale med Visa eller Mastercard kreditt kort i vår nettbutikk. Om du ønsker å utsette betalingen eller å betale med faktura kan du hos oss benytte Klarna konto eller Klarna faktura.

LEVERING

Varer leveres kun til postadresser i Norge. Bestillinger effektueres normalt i løpet av 1-3 virkedager, men vi tar forbehold om at vi kan være midlertidig utsolgt for noen varer. Varene blir levert med Bring eller Postnor til ditt nærmeste utleveringssted og vil normalt ikke ta mer enn 1-7 dager, avhengig av hvor man bor i landet. I ferieperioder og ved helligdager må det beregnes noe lengre leveringstid enn normalt pga. ferieavvikling hos oss og hos transportør. Vi vil forsøke å levere hele bestillingen samlet. Dersom dette ikke er mulig,vil vi ettersende resten uten kostnad for deg.

FRAKT OG OMKOSTNINGER

Vi bruker ShipAdvisor som gir deg som kunde flere valgmuligheter for frakt når du kommer til kassen. Fraktprisene oppdateres ut fra ditt postnummer og valg av type frakt. Du kan blant annet velge mellom å få varen sendt hjem til deg eller velge et postkontor i ditt nærområde. Prisen varierer etter vekt/volum og fraktmåten du velger. Total fakturasum inkludert porto/ekspedisjonsgebyr vil stå spesifisert i ordrebekreftelsen. Vi sender varer til Svalbard momsfritt.

SPORING AV VARER

Vi jobber med en løsning for sporing av varer. 

ANGRERETT OG ANGREFRIST

Etter at du har mottatt produktene, bør du, så snart du har anledning til det, undersøke om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen, om produktene er blitt skadet under transporten, eller om produktene ellers har feil eller mangler. For kjøp i nettbutikken har du ifølge angrerettloven 14 dagers angrefrist fra det tidspunktet du mottar varen. Fristen er å anse som overholdt dersom kunden har gitt oss beskjed innen fristens utløp. Vi krever at denne beskjeden gis skriftlig. Hvis du ønsker å benytte deg av angrefristen, må varen returneres til oss i originalemballasjen, forseglet og i salgbar stand. Alle THE BODY SHOP varer er forseglet enten med plast produktforsegling eller med forseglingsbånd. Kopi av pakkseddel/faktura vedlegges. Returkostnader i forbindelse med pakking og frakt dekkes av kunden. Last ned Angreskjema i PDF format. (krever ADOBE READER installert på maskinen din)

REKLAMASJON

Hvis en vare fra oss skulle ha feil eller mangler kan du ha krav på at feilen blir rettet, omlevering, prisavslag eller heving av kjøpet. Vi krever skriftlig reklamasjon til retur@thebodyshop.no. Du vil mottta automatisk svar på at reklamasjonen er mottatt.Reklamasjon på forsendelse, ekspedering m.v. må skje innen fem virkedager etter mottak. Vi vil gi deg en skriftlig tilbakemelding på reklamasjonen i løpet av tre-fem dager.

RETUR OG KUNDESERVICE

Vennligst oppgi alternativ kontaktinformasjon slik at vi kan følge opp henvendelsen mer effektivt. Det gjøres oppmerksom på at hvis returen ikke kan lastes oss, vil portoen bli belastet kunden. Varene sendes som bedriftspakke til:

Ace-Shops AS
v/Lageret
Gamle Ringeriksvei 74
NO1356 Bekkestua

Vennligst ikke send returpakker i oppkrav. Disse vil ikke bli innløst.

NYHETSBREV

The Body Shop ønsker å sende deg jevnlige nyhetsbrev pr e-post med produktanbefalinger, tilbudsprodukter, produktnyheter m.m.Du kan når som helst melde deg av tjenesten ved å klikke nederst på tilsendte nyhetsbrev.

 

Til toppen av siden