En stimulerende kopp med kaffe

Blant alle sentralstimulerende stoffer vi mennesker bruker, er koffein det mest populære. Og det er først og fremst kaffe vi får det fra. Forskere har lenge skjønt at det er en positiv sammenheng mellom kaffedrikking og depresjon blant menn. Nyere forskning av Harvard School of Public viser at kvinner blir enda mer påvirket.

Tallene forteller at kvinner som drikker 2-3 kopper om dagen har 15% mindre sannsynlighet for depresjon enn de som bare drikker en kopp om dagen. Og det viser seg at tallene blir enda bedre når kaffeinntaket øker.

Hvordan er det med deg, kjenner du noen forskjell?

Kommentarer Legg igjen en kommentar

Svar

  • Elizabeth Erga
    Elizabeth Erga

    Jeg blir alltid glad av å bli servert kaffe når jeg er på besøk hos folk. Brus og juice holder jeg meg vekke fra. Te er det nesten ikke smak i. På jobb yter jeg best når jeg har først fått en kopp kaffe. Det er den gode lukta og smaken av nytraktet kaffe som gjør meg glad.

  • Erik A. Nordbø
    Erik A. Nordbø

    Tre kopper sterk kaffe gir en god start på dagen. Kaffedrikking er dessuten en hyggelig sosial aktivitet som mykner opp relasjoner privat og i arbeidssituasjoner. Bare synd at enkelte serverer "skvip", gammel og tynn kaffe, noe man ofte får fra kaffeautomater.