Loading

Informasjon om Cookies

Moccamaster Nordic AS – Retningslinje for behandling av personopplysninger

Denne retningslinjen beskriver hvordan Moccamaster Nordic AS, organisasjons nr. 895871702 behandler personopplysninger på dette nettsiden.

  1. Hvilke personopplysninger innhentes fra vår nettside? 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle inn følgende data fra brukerne av nettsiden vårt ("bruker"):

  • IP-adresse
  • Informasjon om nettleseren brukere benytter
  • Informasjon om operativsystemet på datamaskinen brukere benytter
  • Informasjon om brukerens valg av land på nettsiden
  • Informasjon om tidligere besøk på nettsiden
  • Informasjon om hvilke faner på nettsiden brukeren har besøkt
  • Nettverksadressen, domenenavnet og serveren fra hvilken inngang brukeren har til nettsiden.

Vi identifiserer ikke individuelle brukere ved hjelp av data samlet inn ved bruk av informasjonskapsler.

  1. Hvorfor behandler vi personopplysninger som er innhentet fra nettsiden?

Formålet med innsamling av personopplysninger fra nettsiden er:

  • Å presentere nettsidens innhold for brukeren på den mest passende måte med hensyn til brukerens enhet.
  • Å overvåke, kontrollere og analysere brukeren av nettsiden og forbedre funksjonaliteten og brukeropplevelsen.
  • Å rette digital markedsføring og annonsering til brukerne av nettsiden vårt.

Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger er å ivareta Moccamasters berettigede interesser.

  1. Hvor lenge lagrer vi personopplysninger?

Personopplysninger som samles inn ved bruk av nettsiden, lagres kun så lenge behandlingen av dataene er nødvendig for de formål angitt ovenfor i avsnitt 2. Dataene blir deretter slettet på betryggende måte.

  1. Informasjonskapsler og andre sporingsverktøy

Vi benytter informasjonskapsler på denne nettsiden. En informasjonskapsel er en tekstfil, som sendes fra nettsiden og registreres lokalt i brukerens nettleser når brukeren besøker nettsiden. Når brukeren besøker samme nettside på nytt, kan dataene som er registrert i informasjonskapselen bli hentet opp, og nettsiden kan bruke dataene fra brukerens tidligere aktivitet.

Vi bruker informasjonskapsler for å  gjøre det mulig å analysere av brukerne av moccamaster.com, og for å skape bedre brukeropplevelse.

Ved å besøke moccamaster.com aksepterer brukeren at vi samler inn data om besøket på nettsiden ved hjelp av informasjonskapsler.

Google Analytics

Vi bruker Google Analytics på denne nettsiden. Google Analytics er en webanalysetjeneste vedlikeholdt av Google Inc ("Google"). For å analysere bruken av nettsiden, plasserer Google Analytics informasjonskapsler på datamaskinen. Informasjon som er registrert i informasjonskapselen (for eksempel IP-adresse) videresendes til Google og registreres i Googles servere i USA når brukeren bruker nettsiden. Ved hjelp av dataene analyserer Google bruken av nettsiden, utarbeider brukerrapporter til Moccamaster og tilbyr andre tjenester i forbindelse med nettsidens aktiviteter og bruk av internett. Ytterligere informasjon om hvordan Google Analytics samler inn og behandler data, finnes i Google Analytics personvernpolicy på https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fi.

Facebook Custom Audiences

Nettsiden inneholder også verktøyet Website Custom Audiences av Facebook media. Når brukeren besøker nettsiden, etableres en direkte forbindelse mellom brukerens nettleser og Facebooks server gjennom en videresalgskode. Via koden mottar Facebook informasjon om at vår nettside har blitt besøkt fra brukerens IP-adresse. Facebook kan koble brukerens besøk på nettsiden, til brukerens Facebook-konto. Vi kan bruke dataene som mottas på denne måten til markedsføring via Facebook-annonser, men vi har ikke tilgang til dataene som omhandler individuelle brukeres oppførsel.

Ytterligere informasjon om hvordan Facebook samler inn og behandler data, finner du i Facebooks personvernpolicy på www.facebook.com/privacy/explanation.

Andre verktøy for videresalg («remarketing»)

I tillegg til verktøyet Facebook Custom Audiences bruker vi av og til andre verktøy for videresalg som tilbys av norske  tjenesteleverandører på nettsiden vårt. Disse tjenesteleverandørene behandler personopplysningene som samles inn ved å bruke informasjonskapsler fra nettsiden på bestilling av Moccamaster, på Moccamasters vegne og i henhold til instruksjoner gitt av Moccamaster. Tjenesteleverandørene har ikke lov til å behandle personopplysninger for egne formål. Moccamaster garanterer gjennom avtaler med tjenesteleverandørene at disse behandler personopplysninger i henhold til gjeldende lovgivning.

Lenker til andre nettsider

Vår nettsted inneholder lenker knyttet til nettsteder utenfor Moccamasters sider som Facebook, YouTube, Flickr, Instagram, Pinterest, Vimeo og Snapchat. Moccamaster er ikke ansvarlig for eksterne nettsiders personvernpraksis eller innhold. Vi anbefaler våre brukere at de undersøker hver nettsides vilkår for nærmere informasjon om deres personvernpraksis.

Blokkere og slette informasjonskapsler

Brukeren av nettsiden kan blokkere informasjonskapsler ved å endre innstillingene til nettleseren sin. Vær imidlertid oppmerksom på at blokkering av informasjonskapsler kan påvirke funksjonaliteten til nettsiden vårt. Du kan forhindre Google Analytics og Facebook Custom Audiences-sporing i samsvar med instruksjonene gitt på Googles og Facebooks egne nettsteder.

Brukeren av nettsiden kan også slette informasjonskapsler fra nettleserinnstillingene. Ved å slette informasjonskapsler med jevne mellomrom, kan brukeren endre identifikasjonen som brukerprofilen baseres på. Det er ikke mulig å forhindre innsamling av data helt ved å slette informasjonskapslene. Formålet med slettingen er hovedsakelig å slette profilen som er blitt dannet på bakgrunn av brukerens brukerhistorikk.

  1. Innhenting av personopplysninger i forbindelse med Moccamasters øvrige tjenester

I tillegg til dataene innhentet fra nettsiden, innhenter vi personopplysninger i tilknytning til andre tjenester vi tilbyr til kundedatafilen, til datafilen for tiårsgarantien og til datafilen for direkte markedsføring. Ytterligere opplysninger om behandling av personopplysninger i forbindelse med disse datafilene finner du via linkene nedenfor:


Datafilen for tiårsgarantien
Datafilen for direkte markedsføring

 

  1. Rett til å klage til tilsynsmyndighet

Den registrerte har rett til å klage til den relevante tilsynsmyndighet dersom den behandlingsansvarlige ikke har overholdt sine plikter i henhold til gjeldende personopplysningsregelverk. Den aktuelle tilsynsmyndighet er:

Datatilsynet
Postadresse: Postboks 458 Sentrum
0105 Oslo
E-mail adresse: postkasse@datatilsynet.no


 7.     Kontakt 

Vi svarer gjerne på spørsmål knyttet til vår retningslinje for behandling av personopplysninger via e-post til info.no@moccamaster.com eller på telefon +47 210 35 830